Orthopedagoog/ Psycholoog (Dyslexiebehandelaar)

Regio: Leiden/ Duin- en BollenstreekUren per week: (in overleg)

 

Draag jouw steentje bij aan de zelfredzaamheid van kinderen. Maak als orthopedagoog/ dyslexiebehandelaar bij 1801 Jeugd & Onderwijsadvies hét verschil voor leerlingen die ondersteuning nodig hebben op leesgebied. Jij bent hun rots in de branding als het gaat om lezen en spellen. Binnen onze teams  in Leiden/ Duin- en Bollenstreek zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als dyslexiebehandelaar bij 1801 Jeugd & Onderwijsadvies?

Met lezen ontdekken kinderen de wereld. Het draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling, prikkelt de fantasie, geeft plezier en zorgt voor rust en ontspanning. Als orthopedagoog/dyslexiebehandelaar ondersteun jij leerlingen die hulp nodig hebben op leesgebied. Jij opent voor hen de wereld tot lezen, leren en ontdekken. Bij het behandelen ligt sterk de nadruk op het motiveren van kinderen met dyslexie, dit is namelijk essentieel om tot goede resultaten te komen.?? 
 
In deze functie werk je op de school van de leerlingen of op een behandellocatie, in nauwe samenwerking met de leerkrachten en de ouders. Dat vraagt om autonomie, betrokkenheid en verbindende communicatie. Uiteraard word je goed begeleid door een GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist (regiebehandelaar) en sta je in contact met je collega’s om te sparren over de uitvoering van de behandelingen. 
 
Een greep uit jouw werkzaamheden: 

 • Zelfstandig kinderen met ernstige dyslexie of leer- en gedragsproblemen (basis ggz) begeleiden en behandelen. Denk aan lezen, klanken oefenen, samen oefenen met spelling, toetsen afnemen, huiswerk bespreken, aandacht voor het kind in privé situatie, wat heb je meegemaakt?;
 • Diagnostisch onderzoek naar dyslexie; 
 • Behandelplannen en evaluaties opstellen; 
 • Psycho educatie;
 • Contact onderhouden met ouders en scholen;
 • Voor je eigen professionele ontwikkeling bestaat de mogelijkheid om jouw werkzaamheden uit te breiden  met BGGZ trajecten en/of leerlingonderzoeken.

Je hebt binnen deze rol veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en samen met je leidinggevende geef je hier richting aan. Heb je interesse voor een specifiek onderwerp zoals rekenen of hoogbegaafdheid? Heb je interesse voor gedragsbehandelingen? Of vind je het interessant om te leren hoe je leraren in het basisonderwijs kan begeleiden? Er zijn brede mogelijkheden om binnen of buiten je team je verdere ontwikkeling vorm te geven waarbij er een zeer collegiale sfeer is en iedereen bereid is met je mee te denken.
 
Het allerleukste aan deze baan is toch wel dat je in direct contact staat met kinderen. Je werkt 1 op 1 met kinderen en je gaat ze gedurende het traject dat je samen bewandelt zien groeien.  

Over 1801 Jeugd & Onderwijsadvies

1801 jeugd & onderwijsadvies is het grootste onderwijsadviesbureau van Nederland en bovenal een voorloper op het gebied van dyslexie behandeling. Omdat we een grote organisatie zijn hebben we veel expertises in huis, je kunt dus altijd advies inwinnen bij collega’s.

Het team:

Bij 1801 werken we als team! Samen bieden wij kinderen en jongeren de best mogelijke ondersteuning.
Je komt te werken in het team regio Leiden/ Duin- en Bollenstreek in een enthousiast en betrokken team waar al veel startende orthopedagogen en psychologen hun weg hebben gevonden vanaf het moment van hun afstuderen. We helpen nieuwe medewerkers op weg waarbij de coördinator een grote rol speelt naast een toegewezen collega die als ‘maatje’ de weg weet binnen de organisatie en alle vragen die je als starter hebt kan beantwoorden.

Jouw profiel

Onze mensen hebben allemaal een hart voor goed onderwijs en voor kinderen! 
Net als voor hen staat ook voor jou het kind centraal.  
 
En verder:

 • Heb je een afgeronde WO-opleiding tot orthopedagoog of psycholoog, bij voorkeur aangevuld met een basisaantekening diagnostiek (BAPD), of afgeronde opleiding als logopedist; 
 • Ben je geregistreerd bij het SKJ of ben je bereid je te laten registreren; 
 • Ben je vaardig in het geprotocolleerd (én op maat!) werken met gebruik van digitale behandelsoftware;? 
 • Vind je het niet erg om te reizen naar verschillende scholen en ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.? 

Wat bieden wij jou?

Bij 1801 Jeugd & Onderwijsadvies krijg je een jaarcontract (wij hebben zeker de intentie om deze te verlengen als het van beide kanten klikt!). De functie van orthopedagoog/ psycholoog/ dyslexiebehandelaar wordt gewaardeerd in schaal 9 met een bruto maandsalaris tussen de 
€ 2.776,00 en € 4.165,00 op basis van een 36-urige werkweek (het salaris is conform de cao voor Onderwijsadviesbureaus). Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.
 
Daarnaast bieden wij:  

 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen van € 0,21 per km, reizen met het ov vergoeden wij volledig met de NS-Business Card; 
 • Een fietsregeling;
 • Trainingen bij onze eigen 1801 Academie;
 • Een individueel levensfasebudget van 1%. Dit kan ingezet worden als verlof of als een ander doel zoals een opleiding; 
 • Bij een positief bedrijfsresultaat wordt 50% van het bedrijfsresultaat aan de medewerkers pensioengevend uitgekeerd met een maximum van 8% van jouw jaarinkomen; 
 • 24 vakantiedagen (bij fulltime werken); 
 • Pensioenregeling (ondergebracht bij ABP). De werknemersbijdrage is 30%, de werkgever draagt 70% bij; 
 • Een mobiele telefoon en een laptop;     

Tenslotte organiseren we allerlei activiteiten voor jou, je team en voor alle personeelsleden. Je kunt intern trainingen volgen én als kers op de taart bieden we gratis stoelmassages aan.  
Het betreft een functie voor 24 uur per week (meer of minder uren zijn bespreekbaar, laten we samen kijken wat past).
 

 

 

Zin in deze baan bij 1801?

Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onderstaande oranje button ‘solliciteren’. 
We nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Martin van der Meer (directeur jeugd): 088-1801617